Tessan kommenterar - Ship to Gaza

Israel har återigen bevisat att de vågar sig på vilket sattyg som helst med USA i ryggen. Hjälpkonvojen (flottan) Ship to Gaza, med flera svenskar ombord på fartygen, anfölls av Israelisk millitär på internationellt vatten. Flera dödades och många skadades under attackarna. Enligt Israel var det de som försvarade sig; en retorik som låter väldigt bekant.

Kända profiler som deltog i konvojen, såsom författaren Henning Mankell, hotas med rättegång om de inte nu lämnar landet (ett land de inte självmant befinner sig i). Mindre kända personer har förts bort till fängesle medan en tredje grupp än så länge är spårlöst försvunnen. Svenska vänsterblocket står klart och tydligt för en fördömelse av Israels handlande medan Reinfeldt med regering agerar lamt och skjuter över allt ansvar på FN.

Runtom i landet har det idag varit demonstrationer och manifestationer mot Israels fortsatta ignorerande av folkrätt och internationell lag. När kommer världens regeringar att inse att man inte kan låta Israel agera som ett bortskämt och våldsamt barn? Det är dags för lite uppfostran av den unga nationen Israel. Dags för Västvärlden att ta ansvar för den krutdunk de placerade i Mellanöstern efter andra världskriget och göra rätt för Gaza och rätt för världen.

Vi tolererar inte brott mot folkrätten.
Vi tolererar inte brott mot internationell lag.
Nej inte ens för USA:s bästa vän Israel. Inte ens för judarna som fått utstå så mycket. Israel är inte en religion, Israel är en nation, en nation som fått agera fritt alltför länge. Inte något mer. Inte längre nu. Gränsen har sedan länge överskridits. Nu är det dags att säga nej!

Länkar

Ship to Gaza hemsida
DN om Gazakonvojen
Expressen om Ljusmanifestation i Göteborg
GP från Ship to Gazas Göteborgskontor
Aftonbladet med film från Israel om attacken
DEBATT Tessan kommenterar | | 2 kommentarer |
Upp