Foto inne i Oscar II:s fort

 

I det förra inlägget visade jag bilder från fortets utsida, men jag tog också med kameran in i Oscar II:s forts mörka, slingrande gångar. Tyvärr är det ju så att med myriader människor ivägen och inget stativ är det mycket svårt att fota inne i just mörka, slingrande gångar.

 



Det lila ljuset kommer från lamporna. Denna del av fortet är ungefär den enda som har belysning av annat slag än små led-lampor på golvet. I fortet skulle man definitivt inte gå med dåligt mörkerseende.



Alla bilder är tagna med objektivet 50mm f/1.8. Och vad jag svor över att jag inte hade en vidvinkel. Ljusa bilder är tagna med blixt, alla mörka bilder är tagna med endast en av de största bländaröppningarna och högsta ISO.



Om nu invasionen oväntat skulle komma tror jag inte att någon skulle använda sig av denna fuktiga och rostiga installation; den är nog och förblir ett fornminne över 1900-talets mest krigiska del.



Rummen, eller snarare grottorna pryddes av både stalagmiter och stalaktiter. Inte illa för ett fästning som bara stått tom i ca 50 år.





När merparten av det lilla ljus som finns kommer utifrån blir det många motljusbilder.



Vinkade adjö till fortet med lite sorg i hjärtat. Hade gärna varit där en längre sväng med bättre utrustning och färre folk. Nåväl, kanske någon gång i framtiden.

I serien

Bilder Oscar II:s fort
Foto inne i Oscar II:s fort
FOTO | |
Upp