Illustration - Symaskin, symaskin, varför är du inte symaskin?

Vektorillustration av en symaskin
 
En del dagar är lite... prövande. Idag skulle jag gå ut och fotografera. Hade dock missat att kolla vädret. Givetvis stod det regn på agendan. Bytte då plan till att sy upp mina gardiner, äntligen. Var och köpte en begagnad symaskin för nån vecka sen, men givetvis var den sån att det inte fanns 'exakt' rätt bruksanvisning. Försäljaren försäkrade mig att det inte skulle vara något problem...
 
Givetvis var det problem. Det visar sig att manualen över huvud taget inte hade något vettigt att säga om hur jag ens skulle få in raksöm på maskinen. Okej, okej... efter idogt bläddrande och Googlande tror jag mig veta att den bästa lösningen är att gå tillbaka med maskinen och byta den mot en annan. Med manual.
 
Går till affären igen, hungrig och stressad, men ändå fylld av tillförsikt. Släpar med mig symaskinen i en rullväska den här gången för övrigt, man lär sig av sina misstag. Ibland. Sagt och gjort - efter kanske en halvtimmes diskussion med denna försäljare bestämmer jag mig för en modell. Försäljaren hämtar en kåpa till symaskinen, allt är frid och fröjd. Nästan.
 
Någonstans där får försäljaren ett telefonsamtal som han gärna vill prata vidare på. Lite snabbt så pausar han medan han fixar fram nålarna från den gamla maskinen, och skriver på mitt kvitto. Snabbt, snabbt vill han ha ut mig nu. Jag frågar -visst var det denna? när jag grabbar tag i symaskinen som står på disken. Försäljaren svarar inte, han bara öppnar dörren åt mig. Okej, okej, jag förstår vinken.
 
Släpar med mig maskinen hem, tillsammans med lite matshopping jag gjort på vägen. Plockar sedan fram den lilla raringen och ska börja sy.
 
Nej. Det är klart. Jag har ju förstås lyckats få med mig Samma. Jävla. Maskin. hem igen.
Är butiken öppen fortfarande? Nej. Är den öppen imorgon? Nej.
 
Vem är det som hatar mig där uppe i det blå? Suck.
 
Så det blir ingen invigning av min nya symaskin i helg. Det blev en illustration av en symaskin istället. Ännu en dag framför datorn alltså. Oh well...
 
Ha en fin fortsättning på helgen!
 
DESIGN Grafik & Illustration | | Kommentera |
Upp