Bakvägen in i EMU - Debatt


Så gick det som jag trodde. Borgerliga media och högersossar avsätter vänstersossen Håkan Juholt och ersätter honom med högersossen "Jag tycker industriarbetarna ska halvera sina löner" Löfven.

Strax därefter börjar man återigen rapportera om verklig POLITIK i landet och vilka tidningsrubriker möter oss då? Jo, att Reinfeldt med mandat från nya högersympatiserande Sosseledningen säger ja till Europakten och därmed bringar oss ett jättekliv fram mot ett framtida EMU-medlemskap.

Varför? Ja, men då får ju Sverige sitta med vid typ ett EU-toppmöte varje år. Sen att det kostar några miljarder som hade kunnat läggas på såna futtigheter som skola, vård och omsorg det är väl sak samma tycker Reinfeldt och co som flinar förnöjsamt över sin kupp.

Säger svenska folket nej till EMU? Äsch då, det är inget att lägga vikt vid. Vi dribblar bort dem till det är dags för mål. Nu får vi leka med de stora grabbarna! Dik..? Vad sa du, diktator? Jaså, dikt, ja visst kan du få en dikt publicerad, och här har du ett foto av när jag kysser ett barn på huvudet. *blink blink*

Nej, att gå med i finanspakten är inte samma sak som att gå med i EU, men det är en bred bakdörr som den foten slinker in i. Har man väl sagt a får man snart säga b, det är så det funkar.

Samtidigt i Sverige skänker Reinfeldts fru bort skattebetalarnas instanser för vård och omsorg till sina goda vänner. Tortyroffer till salu, någon?

Godmorgon Sverige, dags att vakna nu.

Länkar

Svensk ja till EU-pakten (DN)
Sverige inte tvingat gå med i Euron (SvD)
Reinfeldt saknar folkligt stöd (Jinge)
DEBATT Tessan kommenterar | | Kommentera |
Upp