Tillbaka från London


Kom hem från London på fredag kväll. Något mörbultad, men väldigt lycklig. Jag hade kunnat stanna längre, men samtidigt är det skönt att vara tillbaka i det välorganiserade och rena (nåja) Sverige.

 

Resan startade på typiskt vis med försening till Stansted och sedan redirect till Birmingham. Vi stod hela natten och väntade på ersättningsbussar. Kom inte fram till London main förrän på morgonen. Checkade in på det sunkiga hostellet vid halv åtta. London standard alltså, vet inte om man ska skratta eller gråta.

 

Snurrade runt i stan ganska mycket. Gata upp och gata ned, vi gick runt halva London, från Leicster Square till Themsen och tillbaks. Hann inte med allt förstås, men betade av foto vid London Eye, London Bridge och Towern. Besökte British Museum, Natural Historical Museum, Science Museum.



Promenerade en sväng genom Hyde Park på kvällen, förfasades över de astronomiska priserna i Covent Garden. Pimplade chocklad på Starbucks och försökte hitta någonstans i London där man kunde få god mat för en billig penning. Tyvärr har Londonborna inga smaklökar. Vi hittade ett franskt ställe; Savoir Faire, nära British Museum, som inte var billigt, men i alla fall gott. Sedan hittade vi en pub jättenära Phoenix Theatre som hade svensk personal och gudomlig mat till acceptabla priser.

 

Pheanix Theatre ja, vi fick springa dit. Missade de första sekunderna av musikalen när vi skulle hänga in våra jackor, men det gjorde inte så mycket för den biten upprepas ändå i slutet av föreställningen. Vi såg på Blood Brothers. Mycket bra produktion, skådespelarna var helt fantastiska. Speciellt huvudpersonen och berättaren hade båda mycket fina röster.

 

Första helgen sov vi på det sunkiga Hostellet Acacia Hostel i South Kensington. Det låg mycket centralt, bara 500 meter från Natural Historical Museum och nära tunnelbanan med. I London betalar man för Location, Location, Location och inget annat. Om man inte är beredd att hosta upp riktiga cash för lyx.



Efter detta flyttade vi ut till Manor House och Green Lanes. Det ligger en halvtimme på tunnelbanan + buss från centrum, precis vid utkanten av Zon 2. Hotellet hette The Beaconsfield Hotel och låg ovanför en pub. Lite bättre standard (förutom på badrummets renlighet, men å andra sidan var det uppvärmt där) och väldigt billigt. Det ligger en nationalpark i närheten och en hel del småbutiker.

 

Det blev inte så mycket shopping. London är dyrt och vi hade andra saker att lägga slantarna på. Köpte några presenter och lite accessoarer.


Covington Garden

Höll på att missa flyget hem eftersom jag kollat fel på tiden och RyanAir sedan strulade med incheckningen. Men, all is well that ends well. Det var London det. Nästa gång blir det Frankrike tror jag, eller en sandstrand någonstans.

Resor & Upplevelser | | En kommentar |
Upp