Skrivövning - Nymodigheter


Skrivövning från: Skrivpuff
Skriv om en nymodighet.


"Det handlar inte om exhibitionism," säger Göran med största inlevelse.

Linda himlar inte med ögonen, men suckar kanske, bara lite grann.

"Okej, vad handlar det om då?"

"Att vara social förstås, att hitta nya vänner, att umgås!" Det sista ordet flyger kvittrande genom luften och Linda föreställer sig en liten blå pippifågel som snurrar runt och runt Görans huvud och fyller det med dumheter.

"Vetu, jag fattar grejen med sociala medier G, det gör jag verkligen. Men alla behöver inte ett Twitterkonto, en Facebooksida, en Myspacesida, en blogg, en hemsida, en e-shop och ett eget konto på Youtube. Faktiskt." Hon lägger medvetet extra tyngd på det där sista ordet och tycker sig nästan urskönja ett gäng vikter som binds fast i fågelns fötter och drar ned den på jorden. Tanken föder ett leende.

Göran ler inte tillbaka.

"Du jävlas med mig va?"

Linda försöker få bort sitt leende medan hon blinkar på vad hon hoppas är ett troskyldigt sätt.

"Nej. Jag menar bara att man inte behöver gå till överdrift med alla nymodigheter. Visst är det bra att kunna berätta vadsomhelst för vemsomhelst närsomhelst, men du vet - alla har faktiskt inte så mycket att säga. Och alla vill inte bli nådd av alla jämt och ständigt."

"Men vad menar du med det? Alla har något att säga Linda, det är inte bara reklammakare som har rätt att uttrycka sig."

Linda håller sig från att rulla med ögonen igen, men det är svårt.

"Det sa jag inte heller. Jag menar bara att alla företag inte har så mycket innehåll att fylla upp sina olika sajter och statusuppdateringar med och då är det onödigt att de ska känna sig tvingade att göra det bara för att. Bara för att man ska. Har du kollat på jobbannonserna senaste tiden exempelvis? Nu är det en massa rekryterare som har fått för sig att man bara måste kunna utveckla deras sociala medievanor om man ska platsa hos dem. Trots att de knappt vet vad sociala medier egentligen innebär och för det mesta inte alls är i behov av särskilt mycket socialiserande. Herregud Göran, företag. Företag är inte människor, de är företag. Människor vill inte vara sociala med företag, människor vill vara sociala med sina vänner. Det krävs lite mer kunskap än bara att kunna Twittra för att använda sociala medier på ett vettigt sätt. Snappar man upp alla trender och nymodigheter bara för att man ska blir det bara löjligt och pannkaka av allt."

Hon drar efter ett djupt andetag och försöker lugna ned sig. Göran tittar på henne som om han inte riktigt kan bestämma om han betraktar en ny Einstein eller bara någon med en väldigt dålig hårdag.

"Okej. Vi kan väl säga att du har en poäng. Man ska inte göra bara för att göra, det har du rätt i. Allt måste ha en tanke bakom. Tänk om du skulle ta en kaffe nu, och kanske en kaka, två kakor? Sen kan du börja arbeta fram en plan för hur vi ska arbeta med sociala medier i framtiden. Du verkar ju insatt."

Linda stirrar mållöst på honom när han ler och sedan vänder på klacken.

"Du kan Twittra mig om det är nåt. Lycka till," säger han och stegar iväg till sitt kontor, två dörrar bort. Linda är helt säker på att hon ser två blå fåglar som sitter och kvittrar på vardera axel när han går. Fika låter som en ypperlig idé. Utomhus. Och hon stänger nog av telefonen också. Bara en stund.
COPY Text & Skrivande | |
#1 - - På det viset:

Välskrivet med härlig glimt i ögat! =)

#2 - - På det viset:

Välskrivet med härlig glimt i ögat! =)

#3 - - Anonym:

Att twittra har för många blivit en livsnödvändighet, men jag fattar faktiskt inte varför. Bra text och innehåll som får en att tänka till.

#4 - - Anonym:

Försökte kommentera men det förvann visst i cyber (tala om nymodighet):)



Bra flyt i fin text. Topp-poäng för "Göran tittar på henne som om han inte riktigt kan bestämma om han betraktar en ny Einstein eller bara någon med en väldigt dålig hårdag." :D

#5 - - HannaT:

Snyggt!

Realistisk dialog och stort flin för den dåliga hårdagen.

#6 - - Michelle:

sv. jag vet?! jag tycker att visst kan man bli irriterad men man behöver ju inte ÖVERDRIVA!? :s.. usch!

Upp